biodynamiskt

För den händelse att någon av mina bloggläsare, mot förmodan (verkligen mot förmodan!), missat Anders Öhmans referat av Rudolf Steiners jordbruksföredrag, kan det läsas här. (Finns även uppstyckat i kapitelavsnitt på Humanistbloggen.)

Dessutom berörde radioprogrammet Övernaturligt biodynamisk odling härom dagen. Det handlade därutöver om tankeläsande stortroll som jagade efter en övernaturligt begåvad bilförares fordon. I övrigt innehöll programmet lite väl mycket bludder om, bland annat, hur man kan locka till sig kossor. Programmet väckte, vad jag förstått, lite förtret bland biodynamiska entusiaster, som inte väntat sig en så negativ vinkel på ämnet. Och så de tramsiga trollen, som smittade av sig som en löjeväckande krydda. Lyssna här.

Har ni för resten tänkt  på (jag tänkte på detta, på förekommen anledning, senast i går morse) att Arlas lastbilar pryds av ett gigantiskt fotografi av behornade kossor på än vacker äng. Jag trodde inte att Arlabönder — i allmänhet — lät korna behålla sina horn (det anses väl till och med, i vanlig kohållning, vara ohälsosamt för korna). Å andra sidan har väl många kor kanske inte tillgång till vackra, dimhöljda ängar, utan lever sina liv inomhus, vilket inte heller riktigt stämmer med intrycket som skapas med lastbilarnas utsmyckning.

(På bilden: biodynamiska vinrankor.)

Advertisements

4 thoughts on “biodynamiskt

Comments are closed.